Usein kysyttyä

1. Kotitalousvähennys

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!
Kun ostat palveluja kotiin tai mökille, voit vähentää osan palvelun hinnasta verotuksessa. Esimerkiksi kotitalous- ja hoivatyö sekä erilaiset kunnossapitopalvelut kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.
Tarkista tästä listasta, mistä palveluista saat kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennys pähkinänkuoressa
– Vähennyksen enimmäismäärä on 2400 euroa vuonna 2017.
– Vähennys on henkilökohtainen. Puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4800 euroa vuodessa.
– Vähennyksen voi tehdä ainoastaan työkustannuksista. Se ei koske mahdollisia materiaalikuluja.
– Omavastuun osuus on 100 euroa vuodessa henkilöä kohden. Sitä pienemmistä palvelunostoista ei vähennystä voi tehdä.

Kotitalousvähennyksen laskeminen
– Kun teetät työn ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä eli esimerkiksi Pirtsakki-osuuskunnalla, saat vähentää 50 prosenttia laskutetusta työstä. Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta.

Esimerkkilaskelma
Enimmäismäärä vuodessa yhdelle puolisolle 2400€
laskutettava työkustannus 2000 €
verovähennys 50 % = 1000 €
omavastuu 100 €
todellinen kustannus 1100 €

Kotitalousvähennyksen hakeminen
– Kotitalousvähennystä haetaan itse. Sen voi tehdä veroilmoituksen täytön yhteydessä, jolloin hyödyn saa takaisin veronpalautuksena. Palvelun ostaja voi myös hakea etukäteen muutosta omaan veroprosenttiinsa. Tällöin hyöty saadaan jo kuluvan vuoden aikana alhaisemman verotuksen muodossa.
– Kotitalousvähennystä voi saada myös vanhempien tai isovanhempien kotona tehdystä työstä. Tässä tapauksessa vähennyksen tekijän täytyy myös maksaa kyseisestä palvelusta.

Lisätietoja: 
Verohallinnon nettisivut: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys

Ota yhteyttä

 

2. Osuuskuntalaiseksi?

Pirtsakki Osuuskunta on paikallinen monipuolisia palveluja tarjoava yritys, jonka omistavat osuuskunnassa työskentelevät jäsenet.

Pirtsakki Osuuskunnan tavoitteena on tuottaa asiakkailleen monipuolisia ja laadukkaita palveluita, työllistää paikallisia osaajia ja tuottaa yhteisöllistä hyvinvointia. Keskitettyjen ja jaettujen kustannusten kautta osuuskuntamuotoinen yrittäminen säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Säästyt kaikelta yrittäjän paperityöltä. Samalla säästät rahaa, sillä osuuskunta hoitaa vakuutuksesi, kirjanpitosi ja monta muuta asiaa puolestasi. Osuuskuntalaisena voit keskittyä siihen mitä parhaiten osaat eli työsi tekoon. Työn tekeminen perustuu työsopimukseen osuuskunnan ja jäsenen välillä. Työsuhde on aivan samanlainen kuin missä tahansa työnantajalla. Osuuskunnan jäsenillä voi myös säilyä oikeus palkansaajan työttömyysturvaan.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Advertisement